U-Bresco Z vliegt op Global Champions Tour Shanghai *****

SHANGHAI – Het gebeurt niet vaak dat de paarden per vliegtuig naar concours gaan. U-Bresco Z (v. Untouchable Z) maakt echter nog een hoop mee op haar ‘oude’ dag. Haar Chinese ruiter Moadong Yuan kreeg een uitnodiging van de Chinese paardensport federatie om met U-Bresco Z de Global Champions Tour in Shanghai te mogen rijden. Deze 5***** wedstrijd is de grootste van China. En zo vloog U-Bresco 24u lang hoog in de lucht richting de Chinese havenstad.

Onder begeleiding van Marriët wist de relatieve onervaren Moadong Yuan boven zichzelf uit te stijgen en zette een geweldig resultaat neer in de eerste ronde. Slechts een tijdfout in een dik 1.50m. De tweede en laatste ronde op zondag werd de combinatie nog beter, en tot de laatste leek de nulronde er echt in te zitten, helaas net aldaar de controle wat kwijt wat een flinke fout opleverde. Maar alle credits aan het paard die maar een weg kent, en dat is naar de overkant! Ze heeft geweldig gesprongen. Maar ook ruiter Moadong heeft geweldig gereden, hij hield zich tot de laatste geweldig aan het strijdplan! En daarmee kan je dus, met welgeteld 3x op U-Bresco Z te hebben gereden, een 5ster wedstrijd rijden!

Als coach en trainer van zowel paard als ruiter was het ook een geweldige ervaring. Werkelijk kippenvel hoe het Chinese publiek als een blok achter U-Bresco Z stond. Ze werd als ware ster behandeld. Heel mooi.