U-Bresco wint GP Ambt Delden

Friese winst in Grote Prijs Ambt Delden

Marriët Hoekstra reed in manege De Hoffmeijer met haar merrie U-Bresco Z de perfecte rit als elfde in de rij van twaalf kandidaten voor de triomf. Ze dook in 35,37 seconde meer dan een volle tel onder de tijd (36,65) die eerder Thomas Arendsen Readt met Why Not aan de leiding had gebracht. Achter Maud Roosendaal met Universo (37,50) eindigde Lisa Everts met Captain Morgan op de vierde plek als eerste vertegenwoordiger uit de regio (38,37).

Vincent Geerink werd vijfde met Eranta, net voor Judith Vetker die na een ongelukkige fout op de steilsprong in een hoek van het parcours tevreden moest zijn met de zesde positie.

Geluk
Waar de Wierdense dit keer het fortuin miste, had Marriët Hoekstra de mazzel op die hindernis wel aan haar zijde. De bovenste paal danste vervaarlijk, maar landde tot haar vreugde weer in de lepels. “Uit mijn ooghoeken zag ik ‘m rollen, maar ik had inderdaad heel veel geluk dat die balk toch bleef liggen. Ik denk dat het een lastige sprong was omdat het in het basisparcours een oxer was. Dan stuur je al gauw te snel.”

Het kon haar uiteraard niet deren. “Ik heb echt genoten In de basisronde gaf ze zich al helemaal. Zelf vond ik me toen helemaal niet top rijden. Maar als ze zo is, is ze super snel, enorm wendbaar en kent ze maar één weg: erover!”

Familiepaard
De in Mildam, onder de rook van Heerenveen, woonachtige amazone is de laatste tijd wat vaker in deze contreien te vinden. “Je hebt hier goede concoursen met volle rubrieken, die heb je bij ons wat minder. Dan kun je jezelf mooi een keer uitdagen. Ze hadden hier een mooie 1,40 uitgeschreven. Het was super georganiseerd en alles liep gesmeerd. Heel vroeger heb ik hier in Ambt Delden al eens meegedaan aan een wedstrijd eventing voor pony’s. Het is me hier vandaag prima bevallen. Maar het belangrijkste vind ik altijd beter leren paardrijden. Daar ben je nooit mee klaar. Ik wil echt mezelf steeds verbeteren.”

Dat lukte in Ambt Delden prima met de elfjarige U-Bresco Z (v Untouchable Z). “De Heartbreaker van Zangersheide.  Gefokt door mijn schoonmoeder, eigendom van mijn zwager en schoonvader. En mijn vriend helpt me bij de wedstrijden. Het is een echt familiepaard.

bron: www.hippischtwente.nl