Prachtige weken CSI*** Jacubowice Wilkow – Polen

WILKOW – Het 3 sterren concours in Jacubowice – Wilkow is wel een op ons favorieten lijstje. Het is een prachtige wedstrijd, het verblijf is top en het eten fantastisch. Voor ons echt een dikke week ‘vakantie’.

U-Bresco Z (v. Untouchable Z) sprong twee geweldige weken. De eerste twee proeven wat pech met een fout op 1 en een keer een toptijd in het 1.50m maar de laatste eraf. In de Grote Prijs sprong ze een topronde. Het is echt een voorrecht om met haar te mogen werken. We mogen welliswaar 1x in het jaar 1.60m rijden, het is dat echt een eer om een prijs mee te pakken. Na een foutloze barrage mochten we ons als 8e opstellen. En daarmee kon onze week al niet meer stuk. In de tweede week bleef U-Bresco presteren: met een 9e prijs in 1.45m longine ranking 2phase en een gedroomde 5e prijs in het 1.50m longine ranking against the clock. In de tweede Grote Prijs landde ze niet lekker na hindernis een en besloot Marriët af te groeten. Alle lof aan U-Bresco Z, wat een inzet, wat een strijder! We zijn zo dankbaar dat ze nog steeds bij ons is en we van haar mogen genieten.

We zijn al tijden overtuigd van het mega talent wat Gomez (v. Quality Time tn) heeft. Maar in Polen wist hij zich wederom te bewijzen. De eerste twee proeven wist hij zich te foutloos te plaatsten in het 1.40m. In zijn eerste Longine Ranking 1.45m sprong hij fantastisch, 1 kwam amazone iets dicht op een oxer en kreeg hij een fout. De tweede week sprong hij wederom foutloos en plaatste zich als 9e in het 1.40m. De tweede proef kreeg hij na een snelle 2e fase echt een fout van de amazone aan zijn broek. In de zilver tour finale – 1.45m Longine Ranking – knalde hij gewoon weer foutloos rond. In de barrage gaven ze alles, met een wilde rit naar de laatste viel daar nog net de balk. Toch nog geplaatst en pakte hij zijn eerste ranking punten. Abnormaal. Hij krijgt nu zijn welverdiende vakantie.

Empire n. Sprong ook 4 proeven fijn foutloos rond in het 1.40m. Hij was zeer constant en fijn, pas de laatste proef was de pijp wat leeg.

Geniaal pakte heul vaak hindernis 1 eraf, maar wist ook 2x 9e prijs te winnen in de 1* big tour met snelle foutloze rondes. Dat paard heeft veel geleerd.

Heel blij en dankbaar dat we nog hebben kunnen genieten in Polen van onze fijne paarden. Nu amazone er even uit ligt ivm zwangerschap…